چاپگر سه بعدی و ساخت قلب سیلیکونی واقعی
محققان برای اولین بار توانستند با استفاده از چاپگرهای سه بعدی یک قلب سیلیکونی واقعی تولید کنند. البته مشکل این قلب این است که تنها برای 45 دقیقه قابل استفاده است.
به گزارش انگجت، امروزه چاپگرهای سه بعدی نه تنها می توانند لوازم خانگی و دیگر محصولات متداول را تولید کنند، بلکه برای بازتولید ارگان های بدن هم قابل استفاده هستند.
گروهی از محققان دانشگاه ETH Zurich در کشور سوئیس برای اولین بار یک قلب سیلیکونی تولید کرده اند که مانند یک قلب واقعی به تپش درمی آید و خون را هدایت می کند. تولید این قلب با استفاده از چاپگر سه بعدی و با روشی کم هزینه صورت گرفته است.
در آینده می توان از این قلب به عنوان قلب موقت در بیمارستان ها به جای پمپهای ارسال خون برای بیماران منتظر عمل پیوند استفاده کرد.ساختار سیلیکونی این قلب باعث می شود که ارگان یاد شده از مشکلات و ضعف های پمپ های فلزی ارسال خون برخوردار نباشد.
قلب یاد شده از ابعادی برابر با قلب واقعی انسان برخوردار است و تا حد بسیار زیادی از عملکرد و کارکردهای قلب تقلید می کند. این قلب سیلیکونی دارای بطن چپ و راست بوده ولی به جای نصب یک دیوار بین این دو بطن، عمل جداسازی با استفاده از یک محفظه اضافی صورت گرفته که به منظور شبیه سازی عملیات پمپاژ خون از هوا پر و خالی می شود.
این قلب سیلیکونی می تواند تا 3000 بار تپش داشته باشد و لذا تنها برای 30 تا 45 دقیقه استفاده مناسب است و پس از آن دچار پارگی می شود. لذا دانشمندان به دنبال راهی برای تولید مدل مستحکم تر آن هستند.
منبع : فارس