4میلیارد نفر از اینترنت استفاده نمی کنند
امروزه «اینترنت» بخش جداییناپذیر از زندگی جوامع بشری است و تصور حتی یک لحظه بدون ارتباط اینترنتی، غیرممکن به نظر میرسد. از زیرساختهای صنایع گرفته تا خدمات الکترونیک شهری، بانکداری الکترونیک، کنترل هوشمند حملونقل در جادهها و شهرها، تجارتهای مبتنی بر فضای مجازی، همگی بر روی بسترهای اینترنتی قابل ارائه هستند. با اینحال اتحادیه جهانی مخابرات در گزارشی اعلام کرده که هنوز نیمی از جمعیت جهان علاقه یا نیازی به استفاده از اینترنت ندارند!
به تازگی اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) آمار جدیدی را از وضعیت استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات منتشر کرده است که این آمارها بیانگر این مهم است که برغم کاهش قیمت خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، هنوز ۳.۹ میلیارد نفر از جمعیت جهان از اینترنت استفاده نمیکنند. برآوردها نشان میدهد که در انتهای سال ۲۰۱۶، بیش از نیمی از جمعیت دنیا، یعنی ۳.۹ میلیارد نفر هنوز از اینترنت استفاده نمیکنند.
هم اکنون، یک میلیارد خانوار در جهان به اینترنت دسترسی دارند و از این یک میلیارد خانوار، ۲۳۰ میلیون خانوار در چین، ۶۰ میلیون خانوار در هند و ۲۰ میلیون خانوار در ۴۸ کشور کمتر توسعه یافته هستند. ارقام مربوط به دسترسی خانوار به اینترنت از وجود شکاف دیجیتالی حکایت دارد و به برای نمونه، ۸۴ درصد خانوارها در اروپا به اینترنت متصل هستند در حالی که ۱۵.۴ درصد خانوارها در آفریقا به اینترنت متصلاند.
گزارش درگاه پایش جامعه اطلاعاتی ایران وابسته به سازمان فناوری اطلاعات نشان میدهد که کشورهای درحال توسعه با ۲.۵ میلیارد کاربر، دارای بیشترین کاربران اینترنت هستند؛ درحالی که کشورهای توسعه یافته دارای یک میلیارد کاربر اینترنت هستند. اما ضریب نفوذ کاربران اینترنت در کشورهای توسعه یافته ۸۱ درصد، در کشورهای در حال توسعه ۴۰ درصد و در کشورهای کمتر توسعه یافته ۱۵ درصد است.
همچنین ضریب نفوذ اینترنت در میان مردان بیشتر از زنان است. این شکاف جنسیتی در استفاده از اینترنت از ۱۱درصد در سال ۲۰۱۳ به ۱۲ درصد در سال ۲۰۱۶ رسیده است. بیشترین شکاف جنسیتی با میزان ۲۳ درصد در آفریقا و کمترین شکاف جنسیتی در قاره آمریکا به میزان ۲درصد است.
منبع شبکه