جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


چاپگرهای سه بعدی همه گیر میشوند

گرچه چند سالي است اخبار زیادی درباره چاپگرهاي سه‌بعدي در رسانه‌ها منتشر مي‌‌شود، اما در يك سال اخير و با توليد انبوه اين محصول، كاهش قيمت آن و البته افزايش نرم‌افزارهاي جانبي پيرامون آن اين فرصت به‌وجود آمده است تا چاپگرهاي سه‌بعدي مورد توجه عموم مردم قرار گيرند.

چاپگرهای سه بعدی همه گیر میشوند

شيوه كار چاپگرهاي سه‌بعدي اين‌گونه است كه با تراوش مواد اوليه‌اي كه معمولا از جنس كامپوزيت ساخته شده‌اند لايه‌هايي روي هم مي‌چينند و جسم سه‌بعدي مورد نظر كاربر را مي‌سازند. وقتي با يك چاپگر سه‌بعدي كار مي‌كنيد، كافي است طرح سه‌بعدي مورد نظر خود را به كامپيوتر بدهيد و روي دكمه پرينت كليك كنيد. طرح مورد نظر شما، چه ماكتي از يك خانه باشد چه يك گلدان پلاستيكي، در مدت زمان كوتاهي برايتان ساخته مي‌شود.
قابليت جديد چاپگرهاي سه‌بعدي كه بسيار جالب توجه است و در همه‌گير شدن صنعت سه‌بعدي بسيار موثر بوده، امكان اسكن سه‌بعدي تصاوير پيرامون است كه توسط برخي برنامه‌هاي موبايل به‌وجود آمده است. بعضي نرم‌افزارهاي موبایل امکاناتي بسیار قوی را برای کاربران سيستم‌عامل‌هاي خود برای اسکن سه‌بعدی فراهم کرده‌اند. این نرم‌افزارها با کمک حسگرهاي خود نمونه‌های بسیار باکیفیتی از طرح اسکن‌شده هر شيء ارايه می‌کنند.
يكي از شركت‌هايي كه با خلاقيت خود استفاده از چاپگرهاي سه‌بعدي را براي عموم جذاب‌تر كرده است، شرکت استونیایی است كه اقدام به عرضه تندیس‌های کوچک ساخته‌شده از روی تصاویر اسکن سه‌بعدی جنین کرده است. به اين ترتيب مردم مي‌توانند با تهيه نسخه‌هاي سه‌بعدي از جنين خود از مراحل اوليه شكل‌گيري تا تولد، تنديس‌هايي خاطره‌انگيز از نوزاد خود در شكم مادرش داشته باشند.
به‌جرات مي‌توان گفت چاپگرهاي سه‌بعدي تاثير بسزايي نيز در پيشبرد اهداف پزشكي داشته‌اند. در يك مورد پزشكان حتي براي توليد گوش زنده از آن استفاده كرده‌اند. فرايند كار به اين صورت است كه ابتدا تصویر سه‌بعدی دیجیتالی از گوش تهیه مي‌كنند. در مرحله بعد به چاپگر سه‌بعدی برای تولید قالب شکل گوش داده می‌شود؛ سپس ژل ساخته‌شده سلول‌های زنده گوش گاو و کلاژن به داخل قالب تزریق می‌شوند و در نهايت گوش مصنوعی تولیدشده به پشت گوش پیوند زده می‌شود. گفته مي‌شود ظرف سه ماه غضروف گوش پيوند خورده کاملا رشد کرده و بزرگ می‌شود. استفاده از فناوري سه‌بعدي براي ساختن گوش البته تاكنون فقط روي موش‌ها انجام گرفته است، اما نتايج موفقيت‌آميز بوده است.
در مورد ديگر اما دانشمندان موفق شده‌اند به كمك چاپگرهاي سه‌بعدي جمجمه آسيب ديده بيماري را از ايمپلنت پلاستيكي ساخته و جايگزين جمجمه اصلي او كنند.
جالب است بدانيد كه به‌تازگي از چاپگرهاي سه‌بعدي براي توليد بسياري ديگر از اعضاي بدن از جمله چشم، صورت و كليه هم كمك گرفته مي‌شود.
همان‌طور كه از قديم گفته‌اند، هر سكه دو رو دارد؛ يكي روي خوب و البته يك روي بد. اين امر درباره چاپگرهاي سه‌بعدي هم صدق مي‌كند. با اطمينان مي‌توان گفت آنچه چاپگرهاي سه‌بعدي ساخته‌اند نمي‌تواند صرفا نتايج مثبتي داشته باشد. براي مثال، اگر نقشه‌ سه‌بعدي ساخت بمب‌ يا ساير وسايل كشتار از اين طريق در اختيار افراد تندرو و گروه‌هاي تروريستي نظير داعش و القاعده بيفتد مي‌تواند خطرآفرين باشد. از آن مهم‌تر آنكه چاپگرهاي سه‌بعدي اگر روزي به‌صورت گسترده به خانه‌ها راه پيدا كنند، امكان ساخت سلاح را فراهم مي‌آورند كه خود اوضاع پچيده‌اي را رقم مي‌زند.
به هر شكل چاپگرهاي سه‌بعدي به‌رغم تمام نقاط مثبت و منفي‌شان با سرعتي قارچ‌گونه در حال تكثير و گسترش در تمام جهان هستند و البته به ايران هم راه پيدا كرده‌اند. هم‌اكنون قيمت يك چاپگر سه‌بعدي بر اساس مدل آن در ايران از حدود سه ميليون تومان تا 11ميليون تومان متفاوت است. قيمت مواد اوليه پرينترهاي سه‌بعدي هم در حدود 120هزار تومان است. گرچه هنوز قيمت چاپگرهاي سه‌بعدي براي ايرانيان نسبتا زياد است، اما با توجه به شيب تند كاهش قيمت اين محصول انتظار مي‌رود چاپگرهاي سه‌بعدي به‌زودي به خانه‌هاي ايرانيان نیز راه پيدا كنند. طبيعي است كه خانواده‌هاي ايراني در كنار استفاده از قابليت‌هاي مفيد اين محصول بايد تمهيداتي هم براي دور ماندن خانواده و به‌ويژه كودكان خود از مخاطرات احتمالي آن بينديشند.

منبع:عصرارتباط

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *