«سیری» در رقابت با دیگر دستیارهای هوشمند عقب مانده است
تحقیق مشترکی که به تازگی توسط مؤسسه تبلیغاتی «جی. والتر تامسون» و شرکت «مایندشِر» (Mindshare) صورت گرفته، نشان می دهد دستیار هوشمند اپل یعنی سیری (Siri) از دیگر رقبای خود نظیر الکسا و گوگل اسیستنت عقب مانده است. در بخشی از این گزارش می خوانیم:
اگرچه اپل پیشگام این حوزه است و سیری را در سال 2011 عرضه کرده، اما جایگاه ضعیف تری نسبت به دیگر دستیارهای صوتی دارد. حضور سیری در گجت های پوشیدنی مانند اپل واچ و ایرپادها نیز نتوانسته قابلیت های یادگیری ماشینی آن را برای بهره گیری از داده های کاربر و تبدیل شدن به دستیاری هوشمندتر توسعه دهد.
مردان و جوانان، بیشترین کاربران دستیارهای صوتی هستند
در این تحقیق که بر اساس رفتارها و رویکردهای بیش از 1000 کاربر تلفن همراه در انگلستان صورت گرفته، اطلاعات بیشتری نیز در مورد نحوه استفاده از دستیار صوتی به دست آمده. به عنوان مثال در حالت میانگین 37 درصد از کاربران به صورت ماهانه از دستیار صوتی استفاده می کنند، اما این رقم در افراد 34-18 ساله به 50 درصد، در مردان به 43 درصد، و در بین اشخاصی با درآمد بیش از 50 هزار پوند در سال به 48 درصد می رسد.
در بین دلایل استفاده از دستیارهای هوشمند، کاربران به ترتیب مواردی همچون «تسهیل امور»، «استفاده آسان»، «سرعت بیشتر در مقایسه با تایپ کردن» و حتی «سرگرم کننده بودن» را ذکر کرده اند که نشان می دهد با وجود سابقه 5 ساله، این فناوری هنوز برای کاربران تازگی دارد. جالب اینکه بسیاری از کاربران «پرسیدن سؤال های خنده دار» را یکی از دلایل استفاده خود از دستیارهای هوشمند صوتی عنوان کرده اند.
بر اساس نتایج تحقیق مذکور یکی از مهم ترین دلایل تأخیر در رواج گسترده دستیارهای هوشمند، عدم تمایل کاربران به استفاده از آنها در محیط های عمومی است و اکثر افراد ترجیح می دهند در منزل از دستیار صوتی استفاده کنند، ضمن اینکه 22 درصد از کاربران می گویند از گفتگوی صوتی با تلفن همراه در مراکز عمومی خجالت می کشند. جستجوی وب، مهم ترین کاربرد دستیارهای هوشمند صوتی را تشکیل می دهد و استفاده از هوش مصنوعی برای کنترل دیوایس های هوشمند خانگی نیز روند رو به رشد قابل توجهی دارد.
کاربران به دنبال دستیار هوشمندی هستند که بتواند نیازهای آنها را پیش بینی کند
در کنار این موارد، تحقیق فوق نشان می دهد کاربران در آینده به هوشمندی و شخصی سازی بیشتر دستیارهای صوتی نیاز دارند. این هوشمندی مواردی همچون یکپارچگی بیشتر در بین پلتفرم ها، دیوایس ها و زمینه های مختلف را در بر می گیرد. دستیارهای هوشمند باید نیاز کاربران را تشخیص داده و تجربه ای اختصاصی و منحصر به فرد را در اختیار آنها قرار دهند. تقریباً یک سوم شرکت کنندگان این پژوهش به آینده ای امید دارند که در آن «دستیار صوتی بتواند نیاز آنها را پیش بینی کرده و اقدامات لازم را انجام دهد، یا پیشنهادات مناسبی را ارائه کند.»
با این حال، این پیشرفت مستلزم جمع آوری بیشتر اطلاعات از کاربران در تمامی زمینه ها خواهد بود، موضوعی که می تواند مرزهای حریم شخصی را تا حد زیادی جابجا کرده و نگرانی های زیادی را به وجود آورد، ضمن اینکه اپل با چالش بزرگی در این حوزه روبرو خواهد شد، زیرا سیری از نظر جمع آوری اطلاعات کاربران در مقایسه با رقبایی همچون الکسا و اسیستنت، با محدودیت های بسیار بیشتری مواجه است.
منبع : دیجیاتو