جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


سامانه هوشمند شهر ها و هکر ها

ارائه سرویس‌های مختلف به شهروندانشان، این سرویس‌ها را با کیفیت مطلوبی به آن‌ها ارائه دهند. سرویس‌هایی که امروزه در شهرهای هوشمند عرضه می‌شوند، حس‌گرهای متصل به اینترنت را درون وسایل نقلیه‌ای همچون اتوبوس‌ها، دوچرخه‌های اجاره‌ای و پارکینگ‌ها قرار می‌دهند.

سامانه هوشمند شهر ها و هکر ها
در ادامه شهروندان از طریق برنامه‌های کاربردی نصب شده روی اسمارت‌فون‌هایشان یا از طریق پیام‌های کوتاه هزینه این گونه سرویس‌ها را ارائه می‌دهند. درست به‌همان شکلی که شهروندان ساکن در سانفرانسیکو هزینه مربوط به مترویی که از آن استفاده می‌کنند را پرداخت می‌کنند. اما مسئولان شهری و افرادی که در سازمان‌های مختلف مشغول به‌کار هستند تنها افرادی نیستند که از فناوری استفاده می‌کنند. هکرها نیز همواره به‌دنبال یادگیری جدیدترین ترفندها هستند.

همین موضوع باعث شده است تا این دو گروه همواره در مبارزه سختی با یکدیگر قرار بگیرند. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از هکرها با روش‌های مختلف نفوذ به این سرویس‌ها آشنا باشند. به‌طور مثال، هکرها می‌توانند با استفاده از ترفندهایی همچون پخش تکراری (replay) از یک سرویس به‌طور رایگان استفاده کرده یا در بعضی موارد پول کمی را به‌دست آورند. اما هکرها از روش‌های بسیار متنوعی برای نفوذ به سرویس‌ها استفاده می‌کنند. به‌طور مثال در منطقه بنلوکس، ساکنان آن قادر هستند از سرویس پرداخت پارکینگ استفاده کنند. این سرویس رسید پارکینگ را چاپ کرده و کاربران می‌توانند آن‌را روی شیشه یا داشبور ماشین خود به‌نمایش بگذارند.

هکرها می‌توانند برنامه‌ای بنویسند که قادر باشد رسیدهای پارکینگ را کپی/رونویسی کند. این برنامه به‌طور خودکار قادر است مکان کاربر را شناسایی کرده و فهرستی از پارکینگ‌هایی که در نزدیکی او قرار دارند را نشان دهد. در ادامه می‌تواند تصویری از یک رسید پارکینگ معتبر را ارائه دهد. این شیوه هک عمدتاً موردپسند دانش‌آموزان و جوانان است، به‌دلیل این‌که زمان آزاد بیشتری در اختیار دارند. در بخش دیگری از این منطقه سامانه‌ای قرار دارد که بر مبنای پیام کوتاه کار کرده و قادر به توزیع بلیط‌های یک ساعته برای سامانه‌های حمل و نقل است. برعکس رسیدهای پارکینگ این بلیط‌های مبتنی بر پیام کوتاه یک شناسه منحصر به‌فرد دارند و به‌راحتی امکان رونویسی آن‌ها وجود ندارد. با این حال هکرها می‌توانند یک برنامه‌‌ وب‌محور را طراحی کرده و از این برنامه به‌منظور به اشتراک‌گذاری بلیط‌ها استفاده کنند. به‌طور مثال، کاربری بلیطی را خریداری کند و 20 دقیقه از سامانه‌های حمل و نقل استفاده کند، در این حالت هنوز هم 40 دقیقه زمان برای استفاده از این بلیط وجود دارد. اما با استفاده از یک برنامه هکری این امکان وجود دارد که این 40 دقیقه را میان افراد مختلف به اشتراک قرار داد.

در پایان هر ماه، مشترکان این برنامه صورت‌حسابی را دریافت کرده و از طریق بیت‌کوین وجه موردنظر را به حساب هکر واریز می‌کنند. این سامانه به‌راحتی و در عین حال به‌شیوه‌ای کاملا تمیز به افراد مختلف اجازه می‌دهد از سامانه‌های حمل‌ونقل با کمترین قیمت استفاده کنند. حتی فرآیند بازیافت بطری‌ها در فروشگاه‌های مواد غذایی نیز در تیرراس هکرها قرار دارند. زمانی که یک مشتری نوشیدنی خود را تمام کرد، بطری را در قفسه مربوطه قرار می‌دهد و با اسکن بارکد حک شده روی بطری وجهی را از بابت فرآیند بازیافت بطری دریافت می‌کند. مقدار بازخریدهای نقدی برای بطری‌ها متفاوت است. اما هکرها به این حقیقت آگاه شده‌اند که میان مبلغ بازگردانده شده و بارکد هیچ‌گونه هم‌بستگی وجود ندارد. در نتیجه با رونویسی یکی از بارکدهایی که مبلغ بالایی را دارند یک هکر می‌تواند مبلغ بازخرید بیشتری دریافت کند. مشکل فوق به این دلیل به‌وجود آمده است که مسئولان این سامانه‌ها را به‌شکلی طراحی نکرده‌اند تا اختلاف قیمت را تشخیص دهد. در نتیجه یک هکر قادر است با چند بار تکرار این فرآیند پول خوبی به‌دست آورد. جالب آن‌که دیدگاه افراد ساکن در شهرهای هوشمند اروپایی با یکدیگر تفاوت دارد. به‌طور مثال یک شهروند بلژیکی عنوان کرده است که این ترفندها یک کلاه‌برداری ساده هستند.

در حالی که شهروند دیگری گفته است: «این‌گونه فعالیت‌ها بازی کردن با سامانه‌های شهری است. زمانی که فردی در یک شهر زندگی می‌کند، اگر تخصص و توانایی مربوطه را در اختیار داشته باشد، قادر است از مزایای این چنین ترفندهایی به‌‌هر شکلی که می‌تواند استفاده کند». همین موضوع باعث شده است تا کارشناسان امنیتی به برنامه‌ریزان شهرهای هوشمند هشدار دهند: «مردم قادر هستند به‌خوبی با سامانه‌های هوشمند بازی کنند. افراد بسیاری وجود دارند که به راحتی می‌‌توانند قوانین و روند فعالیت یک سامانه را شناسایی کرده و به‌راحتی به‌آن نفوذ کنند. هر چند برنامه‌ریزان شهری در شهرهای هوشمند با کلاه‌برداری در مقیاس کم کنار آمده‌اند اما زمانی که سامانه‌های حساس هم‌چون شبکه برق، چراغ‌های راهنمایی و سامانه‌های کنترل دسترسی در معرض تهدید هکرها قرار گیرند بدون شک به سطح بالایی از امنیت و نظارت نیاز خواهند داشت».

منبع شبکه

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *