جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


روش های افزایش قدرت سیگنال وای‎فای

با وجود پیشرفت‎های زیاد صورت گرفته در فناوری، ما همچنان برای دستیابی به شبکه‎های وای‎فای پر سرعت با محدودیت‎هایی مواجه هستیم. امواج رادیویی ارسال شده از روترهای خانگی بسیار ضعيف و شکننده بوده و به راحتی با سایر امواج تداخل پیدا کرده و یا با برخورد به موانع سر راه خود ضعیف و غیر قابل استفاده می‎شوند. همه ما با نقاطی در خانه مواجه شده‎ایم که امواج وای‎فای در آن یا غیر قابل دسترس یا بسیار ضعيف بوده است و مطمئنا همه ما اتفاق نظر داریم که کند شدن اتصال به اینترنت یا عدم ثبات در برقراری ارتباط واقعا عذاب‌آور بوده و حتی می‎‎تواند ضررهای مالی را به همراه داشته باشد. در ادامه 6 راهکار ساده برای جلوگیری از به هدر رفتن این امواج و افزایش قدرت آن را بررسی خواهیم کرد.

روش های افزایش قدرت سیگنال وای‎فای


به‎روزرسانی را فراموش نکنید

شاید پیش پا افتاده به نظر برسد، اما گاهی اوقات ممکن است روتر شما تنها به یک به‎روزرسانی نیاز داشته باشد. سازندگان روتر همیشه برای افزایش میزان اندکی از عملکرد و سرعت دستگاه‎های خود نرم افزار آن را تغییر می‎دهند. اغلب روترهای امروزی را می‎توان از طریق رابط مدیریتی آنها به‎روزرسانی کرد، بنابراین تنها کافی است دکمه به‎روزرسانی میان افزار را در تنظیمات روتر خود فشار دهید.

در حقيقت حتی اگر شبکه بی‎سیم شما مشکلی هم نداشته باشد، باید سعی کنید به طور منظم میان‌افزار روتر خود را به‎روزرسانی کنید. با این کار شاهد بهبود عملکرد، افزایش احتمالی قابلیت‎ها و دسترسی به‎روزرسانی‎های امنیتی خواهید بود.

موضوع مهمی‎ به نام مکان قرارگیری

موقعیت مکانی و فاصله از دستگاه‎های متصل به شبکه یکی از مهمترین عوامل بروز مشکلات شبکه‎های کامپیوتری است. مکانی که شما روتر خود را در آن قرار می‎دهید تاثیر مستقیمی‎ روی محدوده تحت پوشش امواج بی‎سیم شما دارد. بنابراین خود را محدود به قفسه کتابخانه یا پشت میز نکنید. سعی کنید روتر را در محیط باز به دیوار و تا حد ممکن در ارتفاع نصب کنید.

روترهای سیمی‎ مشکلی از این بابت ندارند و می‎توان آنها را در هر مکانی پنهان کرد. اما یک روتر بی‎سیم باید در یک فضای باز و به دور از دیوارها و موانع اطراف باشد. از آنجا که امواج رادیویی عموما به سمت زمین گسترش پیدا می‎کنند، سعی کنید در صورت امکان روتر را در طبقه دوم خانه یا در بالاترین ارتفاع ممکن قرار دهید.

در روترهای بی‎سیم مهمترین وظیفه را آنتن‎ها بر عهده دارند. آنتن‎ها هستند که امواج وای‎فای را منتشر کرده و امواج ارسالی از دستگاه‎های متصل به شبکه را دریافت می‎کنند. سعی کنید آنتن را در مکانی قرار دهید که بیشترین امکان تبادل امواج با محیط پیرامون خود را داشته باشد. در خیلی از روترها امکان جدا کردن آنتن از دستگاه وجود دارد. در صورتی که روتر شما نیز از این قابلیت پشتیبانی می‎کند می‎توانید مکان آنتن را تغییر داده و یا حتی آنها را با نمونه‎های قدرتمندتر جایگزین کنید.

بازگشت به ایام قدیم

شاید دیگر تصور کنار گذاشتن اینترنت بی‎سیم کار دشواری باشد، اما باور کنید با وجودی که دسترسی به اینترنت از طریق کابل کار چندان راحت و خوشایندی نیست اما همچنان بهترین روش برای آن‎لاین باقی ماندن است. این روش سریع‎تر از اتصال وای‎فای است، تداخلی با امواج سایر دستگاه‎های بی‎سیم در آن وجود ندارد و با یک سیم کشی منظم اترنت می‎توانید یک اتصال پایدار را به هر نقطه از خانه برسانید. با تهیه یک کابل اترنت مرغوب و اتصال یک طرف آن به روتر و طرف دیگر آن به لپ‎تاپ یا هر وسیله دیگری یک اتصال پایدار به وجود خواهد آمد. اگر کامپیوتر دسكتاپ یا لپ‎تاپ شما به پورت اترنت مجهز نیست می‎توانید از کارتهای شبکه جداگانه استفاده کنید. علاوه بر این شبکه‎های سیمی‎ از امنیت بیشتری برخوردار هستند چرا که امکان نفوذ به آنها محدودتر و سخت‎تر از امواج وای‎فای است. در مجموع انتخاب روش اتصال به شبکه به نوع کاربرد شما بستگی دارد. به عنوان مثال اگر قصد دارید تلویزیون هوشمند خود را از طریق یک پورت اترنت به اینترنت متصل كنيد این کار به راحتی قابل انجام است، اما اگر می‎خواهید با تلفن هوشمند خود به وبگردی بپردازید باید شبکه بی‎سیم خود را راه اندازی کنید.

امواج را تقویت کنید

اگر شبکه وای‎فای خانگی شما دائما در حال قطع و وصل شدن است، احتمالا وقت آن رسیده تا به فکر یک گسترش دهنده امواج وای‎فای باشید تا سیگنال شما به نقاط دورتری از خانه منتقل شود و نقاط کور و غیر قابل دسترس به امواج وای‎فای به حداقل ممکن برسد.

گسترش دهنده‎های امواج وای‎فای همان گونه که از نامشان پیدا است، امواج ارسالی از روتر شما را دریافت کرده و آن را دوباره بازنشر می‎کنند و به این ترتیب مکان‎های بیشتری تحت پوشش امواج قرار خواهند گرفت. مشکل اینجا است که امواج بازنشر داده شده از این دستگاه‎های گسترش دهنده نیز هر چه دورتر می‎شوند ضعیف‌تر خواهند شد. اما با این وجود استفاده از آنها بسیار ساده بوده و می‎توان خیلی از آنها را در کمتر از چند ثانیه تنظیم و آماده استفاده کرد.

با وجودی که دستگاه‎های گسترش دهنده شبیه به روترها نیستند، اما شما باید از قوانین یکسانی برای استفاده و نگهداری از آنها پیروی کنید. گسترش دهنده را تا حد امکان نزدیک به روتر اصلی قرار دهید تا امواج را به خوبی دریافت کند و در عین حال باید آن را در نزدیک‌ترین نقطه به محلی که امواج در آن با مشکل دریافت می‎شود قرار دهید تا کار تقویت امواج به درستی انجام شود. هر چه موانع و امواج مزاحم اطراف گسترش دهنده کمتر باشد میزان کارایی این دستگاه نیز بیشتر می‎شود.

راه نفوذ بیگانگان را مسدود کنید

تمام روترها با یک نام کاربری و کلمه عبور اصلی ارائه می‎شوند و بعضی نیز در ابتدا از هیچ کلمه عبوری استفاده نمی‎کنند. به همین دلیل بعضی مواقع پیش می‎آید که علت بروز مشکلات مربوط به شبکه بی‎سیم به ضعيف بودن یا تداخل امواج ارتباطی نداشته و مشکل به استفاده غیر مجاز همسایه‎ها از سیگنال شما برمی‎گردد.

به رابط مدیریتی روتر خود وارد شوید و ببینید چه دستگاه‎هایی به شبکه شما متصل هستند. اگر هنوز تنظیمات مربوط به بستن شبکه و افزایش سطح امنیت آن را انجام نداده‎اید، با ورود به صفحه تنظیمات روتر گزینه‎های امنیتی را فعال و یک کلمه عبور پیچیده و غیر قابل حدس زدن را برای روتر خود انتخاب کنید. یک راهکار امنیتی دیگر این است که در هنگام تنظیمات اولیه روتر نام شناسه شبکه (SSID) خود را نیز تغییر دهید.

شاید وقت تعویض فرا رسیده باشد

اصلی‎ترین جزء تشکیل دهنده شبکه خانگی شما را روتر/مودم شما تشکیل می‎دهد، بنابراین اگر تمام کارهای لازم برای رفع مشکل اتصال و ضعف سیگنال را انجام داده‎اید و هنوز به نتیجه نرسيديد، بهتر است مشکل را در خود روتر جستجو کنید. ارتقا دادن روتر قدیمی‎ به یک نمونه جدید یک راه موثر برای افزایش سطح کیفی شبکه خانگی شما است: محدوده تحت پوشش گسترده‎تر امواج وای‎فای، سیگنال قوی‎تر و توانایی بهتر در پاسخگویی به نیاز دستگاه‎های جدیدتر متصل به شبکه از جمله مزایای استفاده از یک روتر جدید و به‎روز است.

در صورتی که روتر خود را از خدمات دهنده اینترنت خود دریافت کرده باشید اوضاع وخیم‎تر خواهد بود، زیرا روترهایی که توسط خدمات دهندگان اینترنت ارائه می‎شوند از کیفیت لازم برای مدیریت یک شبکه برخوردار نیستند و اغلب دستگاه‎های ترکیبی مودم/روتر نیز کیفیت خوبی ندارند. بنابراین اگر همچنان با مشکل قطع سیگنال مواجه هستید بهتر است دستگاه روتر خود را تعویض کنید.

منبع شبکه

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *