جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


دگرگونی استراتژی تولید در اینتل

اینتل امروز اعلام کرده که نسل بعدی پردازنده هایش یعنی چیپ های “اسکای لیک”،  در نیمه ی دوم سال جاری و با وقفه ای شش ماه نسبت به زمانبندی پیشین تولید و روانه ی بازار خواهند شد. بدین ترتیب این دومین باریست که قانون مور مورد تخطی واقع گشته و بازه ی دو ساله ی آن اجرایی نمی گردد.

دگرگونی استراتژی تولید در اینتل

 

سال پیش هم ارائه ی پردازنده های ۱۴ نانومتری Broadwell با تاخیری مشابه روبرو شد و حتی تراشه های Haswell هم مطابق برنامه ی زمانی شان به دست کاربران نرسیدند. کمپانی ساکن سانتا کلارا در این رابطه اظهار داشته، مشکل باز می گردد به تولید چیپ های ۱۰ نانومتری و دشواری های متعددی که در ساخت ترانزیستورها تحت این تکنولوژی وجود دارد.

 

رایان کرزنیچ، مدیر عامل اینتل، می گوید شرایط به گونه ای شده که دیگر بازه ی زمانی دو ساله مورد اشاره در قانون مور اجرایی نیست و این بازه ۶ ماه افزایش پیدا کرده است؛ به زبان دیگر اکنون هر ۲.۵ سال یکبار تعداد ترانزیستورهای روی یک تراشه با مساحت ثابت دو برابر می شوند.

برای اینکه وقفه ای در به روز رسانی محصولات رخ ندهد اینتل تصمیم گرفته در آینده پیش رو چیپ های “Kaby Lake” را بر مبنای معماری ۱۴ نانومتری و مشابه اسکای لیک وارد بازار کند. کرزنیچ توضیح می دهد امید داریم با این تغییر در نقشه ی راه ضمن ارائه ی توان بیشتر پردازشی و قابلیت های بهتر، روند حرکت و انتقال به فناوری ۱۰ نانومتری نیز به شکلی صحیح تر و کم دردسر تر اجرایی شود.

تا به امروز اهالی سانتا کلارا از استراتژی با عنوان “تیک-تاک”‌ پیروی می کردند تا قادر باشند قانون مور را به درستی اجرایی کنند. در هر تیک (یک بازه زمانی ۱۲ ماهه) پروسه ی تولید پردازنده ها مورد بازنگری قرار گرفته، بهبود یافته و کوتاه تر می شد و سپس در تاک (یک بازه زمانی ۱۲ ماهه) زمان صرف دگرگونی طراحی و معماری تراشه ها می گشت. مدیر عامل اینتل بر این باور است که استراتژی مذکور تغییر یافته و حالا بدل به “تیک-تاک-تیک” شده است.

ضمناً موفق ترین تولید کننده ی پردازنده در جهان، تائید نموده که تقاضا برای کامپیوترهای دسکتاپ از آنچه که انتظار می رفته بیشتر کاهش پیدا کرده و پیش بینی می گردد این وضعیت تا پایان سال بدتر نیز بشود. البته این گمانه زنی نیز مطرح است که شاید ویندوز ۱۰ قادر باشد اوضاع را قدری دگرگون نماید.

کرزنیچ می گوید در نسل بعدی سیستم عامل مایکروسافت قابلیت های کاملاً جدیدی همچون Windows Hello وجود دارند که برای کاربران جذاب خواهند بود و شاید بر همین مبنا شرایط عوض شود. گفتنیست امروز اینتل در کنار توضیحات بالا گزارش مالی خود از سه ماهه دوم سال ۲۰۱۵ را نیز منتشر کرد که به لطف موفقیت واحدهای دیتا سنتر، اینترنت اشیا و تولید حافظه، این شرکت توانسته بود به درآمدی ۱۳.۲ میلیارد دلاری دست پیدا نماید.

منبع:دیجیاتو

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *