جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


درآمد 18 میلیارد دلاری اپل

تا به حال هرگز یک شرکت نتوانسته است در چنین مدت کوتاهی چنین درآمدی کسب کند. در بیست‌و‌هفتم ژانویه «تیم‌کوک» مدیرعامل شرکت اپل اعلام کرد که این شرکت در آخرین فصل مالی‌اش که منتهی به پایان ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ بوده، درآمد ۱۸ میلیارد دلاری به‌دست آورده است.

درآمد 18 میلیارد دلاری اپل
این میزان رکورد قبلی را که با درآمد ۹/۱۵ میلیارد دلار برای یک فصل مالی و متعلق به شرکت نفتی بزرگ ExxonMobil در سال ۲۰۱۲ بود هم شکسته است.

حالا اپل یک بار دیگر با کسب درآمدی چشمگیر حکمرانی خودش را در بازار به رخ می‌کشد، در حالی که با انتظارات بیشتر و بزرگ‌تری مواجه می‌شود.

سود حاصل از فروش شرکت اپل به طور عمده از فروش قابل توجه گوشی موبایل پرطرفدار آن یعنی آی‌فون به‌دست آمده است که با فروش ۶/۷۴ میلیارد دلار بیش از دو سوم کل درآمد این شرکت را به خود اختصاص داده است.

مدیران عامل شرکت‌های مختلف اغلب کمتر حاضرند درباره عملکرد شرکت‌های متبوعشان به‌راحتی اظهارنظر کنند، اما تیم کوک می‌گوید که درک میزان علاقه کاربران در سراسر جهان به محصولات اپل واقعا سخت است.

او اشاره می‌کند که در فصل گذشته روزانه و در هر ساعت به‌طور متوسط ۳۴ هزار گوشی آی‌فون خریداری شده است.

همین موضوع باعث شده است که شرکت اپل بتواند در سه ماهه اخیر در مجموع ۵/۷۴ میلیون دستگاه گوشی آی‌فون را به فروش برساند.

این ارقام خیره‌کننده اپل را به شکست رقیب قدیمی خود یعنی سامسونگ از کره‌جنوبی نزدیک‌تر می‌کنند؛ شرکتی که همچنان تجارت موبایل هوشمند را از نظر تعداد محصول فروخته شده در دست دارد.

این اعداد و ارقام همچنین گواهی بر قدرت اکوسیستم اپل هستند که در واقع ترکیبی از گجت‌های شیک و اپلیکیشن‌های آن هستند. در ماه نوامبر گذشته اپل یک میلیاردمین ابزار مبتنی بر سیستم عامل iOS خودش (دسته‌ای از محصولات شامل آی‌فون، آی‌پد و آی‌پاد تاچ) را صادر کرد.

اپل در حال حاضر از نظر سرمایه بازار و همچنین سود حاصل از فروشش، بزرگ‌ترین شرکت جهان به حساب می‌آید.

جالب است که این شرکت با استفاده از یک مدل تجاری قدیمی به سرعت در حال بزرگ شدن و رشد کردن است: فروش محصولات پرطرفدار با سود ناخالص بالا که در فصل گذشته تقریبا سودی برابر ۴۰ درصد برای آن به همراه آورده است.

صنعت تکنولوژی این روزها شاهد ظهور شرکت‌های نرم‌افزاری مختلفی مانند گوگل و فیس‌بوک است که هیچ نگرانی بابت انتقال کالاهای خودشان به نقاط دیگر ندارند، با این حال آنها سود کمتری در مقایسه با غول‌های سیلیکون ولی به دست می‌آورند.

شرکت آمازون هم کالاهای فیزیکی متنوعی را به نقاط مختلف ارسال می‌کند، اما سود زیادی را از دست داده است.

موضوع دیگری که اپل را از دیگر رقبایش در صنعت تکنولوژی جدا می‌کند، فتح بازار چین است.

فروش آنلاین اپل در فصل چهارم سال ۲۰۱۴ در بازار چین برابر کل درآمد پنج سال گذشته این شرکت از این بازار بوده است.

براساس آمارهای منتشر شده توسط مؤسسه تحقیقاتی Canalys، در حالی که شرکت‌های رقیب همچنان در بازار چین نتوانسته‌اند موفقیت چندانی به دست بیاورند، اپل حالا از نظر حجم صادرات به بازار موبایل‌های هوشمند چین بزرگ‌ترین شرکت در آن بازار محسوب می‌شود.

حالا درآمد اپل از بازار منطقه چین که شامل تایوان و هنگ‌کنگ هم می‌شود، با افزایش ۷۰ درصدی به بیش از ۱۶ میلیارد دلار رسیده است.
در واقع حجم قابل توجهی از تقاضا برای خرید محصولات اپل از بازارهای خارج از آمریکا می‌آیند.

علاوه بر چین، برزیل هم بازار بزرگ دیگری برای اپل محسوب می‌شود. با این حال هر شکستی در بازار چین می‌تواند به اپل آسیب بزرگی برساند.

وابستگی کلی این شرکت به گوشی آی‌فون هم خطر بزرگ دیگری است. با این وجود حالا روزهای اول ورود آخرین محصول اپل یعنی آی‌فون ۶ به بازار است که با صفحه نمایش بزرگش، این شرکت را به دسته فبلت‌ها و گوشی‌های بزرگ‌تر برده است که این روزها در میان کاربران طرفداران زیادی دارند.

بعضی از طرفداران محصولات اپل همچنین به این موضوع اشاره می‌کنند که سهم اپل از بازار جهانی موبایل‌های هوشمند در مقایسه با گوشی‌های مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید گوگل کم است. بنابراین این شرکت هنوز جای زیادی برای رشد دارد.
اگر هنوز هم اپل وابستگی خودش به گوشی‌های آی‌فون را کاهش بدهد، این شرکت به محصول جدیدی برای کسب درآمد نیاز دارد.

تیم کوک هفته گذشته گفت که ساعت هوشمند پر سر و صدای این شرکت در ماه آوریل به صورت رسمی به فروش می‌رسد.

«تیم باجارین» یکی از کارشناسان شرکت مشاوران Creative Strategies معتقد است که اپل می‌تواند در اولین سال بعد از معرفی محصول جدیدش یعنی ساعت هوشمند iWatch فروشی بین ۲۲ تا ۲۴ میلیون دلار داشته باشد و سپس میلیاردها دلار درآمد جدید به دست بیاورد.

شرکت تحقیقاتی Sanford C. Bernstein هم معتقد است که ساعت‌های هوشمند متوسط سود خالص بالایی داشته و به همین دلیل می‌توانند در نهایت سود خوبی را نصیب شرکت اپل بکنند.

اپل باید بتواند درآمد بیشتری از محل نرم‌افزار و خدمات هم به‌دست بیاورد. فروشگاه آنلاین اپلیکیشن‌های این شرکت در اول ژانویه امسال شلوغ‌ترین روز خودش را پشت سر گذاشته است و با این اوصاف انتظار می‌رود با معرفی و عرضه ساعت هوشمند اپل، دسته جدید در اپلیکیشن‌های تولیدی برای محصولات این شرکت ایجاد شده و شکل بگیرد.

بخش قابل توجهی از سود اپل از محل درآمد حاصل از فروش اپلیکیشن‌ها و خریدهای داخل نرم‌افزارها به‌دست می‌آید.

این شرکت با متعهد کردن کاربرانش به اکوسیستم سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و خدماتی مانند Apple Pay، می‌تواند امیدوار باشد که این کاربران را حتی در زمان به روز کردن گجت‌ها و محصولاتش هم در کنار خودش دارد.
در نهایت اپل در حال حاضر با کوهی از نقدینگی که حالا برابر با ۱۷۸ میلیارد دلار است، مواجه شده؛ چیزی که بسیاری از شرکت‌های رقیب آرزوی آن را دارند و رقمی که بسیار بیشتر از سرمایه بازار شرکت‌های بزرگ IT مانند Intel و IBM است.
اپل که قبلا میلیاردها دلار برای بازپس‌گیری و خرید سهم‌هایش هزینه کرده است، حالا تصمیم دارد برنامه آینده خودش را بازنگری کرده و نقدینگی را به سهامدارانش بازگرداند و با آنها در ماه آوریل آینده به بحث و بررسی این موضوع بپردازد.

با این اوصاف است که تیم کوک می‌تواند تا پیش از آن، منتظر دریافت تماس‌های زیادی از طرف سرمایه‌گذاران فعال باشد؛ تماس‌هایی که بی‌شک با آی‌فون‌های شیک و لوکس جدیدشان خواهند گرفت.

منبع:ایتنا

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *