فیلترینگ شبکه های اجتماعی به تعویق افتاد
در پی حکم دستگاه قضا برای فیلترینگ شبکههای اجتماعی موبایلی، روسای قوای مجریه و قضاییه توافق کردهاند که فعلا این حکم اجرایی نشود.
موضوع فیلترینگ شبکههای اجتماعی تانگو، واتساپ و لاین اواخر هفته گذشته از سوی یکی از مسئولان کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مطرح شد؛ وی از اعلام حکم دستگاه قضا برای مسدود کردن دسترسی به این شبکههای اجتماعی خبر داد.
گفته میشود که این حکم به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مجری نیز ابلاغ شده اما این وزارتخانه برای اجرای آن دست نگه داشته است.
شنیدهها حاکی از آن است که روسای دو قوه مجریه و قضاییه فعلا توافق کردهاند تا حکم فیلترینگ شبکههای اجتماعی مسکوت بماند.
حکم دستگاه قضا در حالی به وزارت ارتباطات ابلاغ شده است که پیش از این نیز دادستان کشور به این وزارتخانه یک ماه زمان داده بود نسبت به ساماندهی شبکههای اجتماعی موبایلی اقدام کند.
این وزارتخانه دو هفته پیش از اجرای فیلترینگ هوشمند به صورت آزمایشی بر روی شبکه اجتماعی اینستاگرام خبر داد که با اجرای این سیستم، تصاویر نامناسب قابل رویت نیست.
حال با گذشت حدود یک هفته از حکم دستگاه قضا برای فیلترینگ شبکههای اجتماعی، موضوع ساماندهی این شبکهها قرار است در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
در این باره یک عضو کارگروه گفت: در اینکه شبکههای اجتماعی به دلیل محتواهای غیرمجاز امنیت خانوادهها و حریم خصوصی را به مخاطره میاندازد شکی نیست و در همین حال برخی سایتهای اینترنتی نیز امنیت اقتصادی اجتماعی کشور را به مخاطره میاندازند که در این زمینه باید راهکار مناسب اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه قوه قضاییه ضابط جلوگیری از رخداد جرم است و زمانی که جرم عمومی اتفاق بیافتد دادستانی به عنوان مدعی العموم میتواند اقدام کند اظهار داشت: قرار است روز چهارشنبه جاری کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، موضوع فیلترینگ شبکههای اجتماعی را که محتوای مجرمانه اشاعه میدهند به بحث و تبادل نظر بگذارد.
این کارشناس حوزه فیلترینگ با تاکید براینکه فیلترینگ در جهت محدود کردن فضا نبوده بلکه در جهت سالم سازی فضا اجرایی میشود تا جرم در کشور فراگیر نشود افزود: برای مثال هم اکنون برخی شبکههای اجتماعی با ابزارهای GPS موقعیت مکانی افراد را شناسایی میکنند که این ورود به حریم شخصی فرد است و حریم شخصی بسیاری از افراد نادانسته و ناخواسته به مخاطره میافتد.
وی با بیان اینکه دولت مسئول سامان دادن به این موضوع است گفت: اگرچه برخی ابزارهای ارتباطی مورد نیاز است اما اگر در جهت استفاده نامناسب باشد باید جلوی آن گرفته شود و براین اساس کارگروه با حضور نمایندگان حاکمیت دولتی و غیر دولتی این موضوع را در روز چهارشنبه به بحث خواهد گذاشت.
در همین حال وزیر دادگستری نیز در جمع خبرنگاران گفته است: مباحثی در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه مطرح است اما فعلا بحث فیلترینگ واتسآپ، لاین و تانگو در دستور کار نیست.
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی تاکید کرد: ما به مسائل اخلاقی اعتقاد داریم، البته مباحثی که در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه صورت میگیرد فعلا منجر به فیلترینگ این سه شبکه اجتماعی نشده است.
منبع:مهر