جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


بالاخره سقوط قیمت در انتظار بیت کوین

به گفته‌ی یکی از اقتصاددانان، به‌زودی دوران جولان بیت‌کوین به سر می‌آید و شاهد افت شدید قیمت این ارز دیجیتال خواهیم بود.

 

بالاخره سقوط قیمت در انتظار بیت کوین

کنت راگوف، اقتصاددان ارشد پیشین صندوق بین‌المللی پول، به حلاجی مشهورترین ارز رمزپایه جهان یعنی بیت‌کوین پرداخته است.

راگوف که استاد اقتصاد و سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه هاروارد است، طی یادداشتی با عنوان «آیا ارزهای رمزپایه، بازار طلا را از رونق می‌اندازند؟» در پایگاه خبری-تحلیلی پروجکت سندیکیت، پرسیده است:

آیا ارز رمزپایه بیت‌کوین، بزرگ‌ترین حباب جهان در حال حاضر است یا می‌توان آن را بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری قمارگونه در لبه فناوری‌های نوین مالی قلمداد کرد؟
وی در ادامه در پاسخ به پرسش خود، گفته است:

حدس من این است که این فناوری در بلندمدت به رشد خود ادامه می‌دهد، اما قیمت بیت‌کوین با افت شدید مواجه خواهد شد.
قیمت بیت‌کوین در طول دو سال اخیر، با افزایش چشمگیری همراه شده و از آغاز سال جاری بیش از ۳۵۰ درصد بالا رفته است.

رشد خیره‌کننده‌ی بهای بیت‌کوین و بازاری که پیرامون این ارز رمزپایه شکل گرفته، به‌رغم سرازیر کردن سودهای کلان به جیب سرمایه‌گذاران، کمابیش با انتقاد آن‌ها نیز روبه‌رو شده است.

اخیرا شماری از سرشناس‌ترین ساکنان وال‌استریت هم به صف منتقدان بیت‌کوین پیوسته‌اند و در مورد آینده این ارز رمزپایه ابراز نگرانی کرده‌اند. جیمی دیمون، مدیرعامل هلدینگ خدمات مالی و بانکی جی‌پی مورگان‌، بیت‌کوین را کلاه گشادی نامیده که بر سر خریداران آن گذاشته شده است. او با شیادی خواندن کار معامله‌گران بیت‌کوین، گفته که حباب ایجادشده در بهای این ارز حتی از حباب اقتصادی گل لاله بدتر است. حباب اقتصادی گل لاله یا جنون لاله به دوره‌ای در عصر طلایی هلند در قرن هفدهم میلادی گفته می‌شود که قیمت برای پیاز تازه عرضه‌شده‌ی گل لاله به‌شدت زیاد شد و سپس به‌طور ناگهانی سقوط کرد. در عین حال، لری فینک، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل کمپانی خدمات مدیریت سرمایه‌گذاری بلک‌راک، به پایگاه خبری بلومبرگ گفته است:

حجم معاملات بیت‌کوین به سادگی هرچه تمام‌تر فاش می‌کند که چه مقدار پول‌شویی در دنیا انجام می‌شود.
تراکنش‌های بیت‌کوین و سایر ارزهای رمزپایه به‌طور ناشناس انجام می‌شود. هیچ یک از بانک‌های مرکزی هم نظارتی بر این تراکنش‌ها ندارد، در صورتی که بر سایر ارزها مانند دلار یا یورو سفت و سخت‌ترین نظارت‌ها اعمال می‌شود. راگوف در یادداشت خود خاطرنشان کرده است که اگر بیت‌کوین از حالت ناشناس و مخفی خارج و قوانین نظارتی برای آن وضع شود، دیگر خبری از افزایش قیمت آن به گوش نخواهد رسید.

این اقتصاددان سرشناس گفته است:

اگر بیت‌کوین کمی پای خود را از پستوهای مخفی بیرون بگذارد و جوانب آن شناخته‌شده‌تر شود، دیگر به‌سختی می‌توان قیمت کنونی آن را توجیه کرد. شاید سفته‌بازان و دلالانی که روی بیت‌کوین قمار می‌کنند، کنسرسیومی از دولت‌های یاغی باشند که همچنان امکان مخفی ماندن موارد کاربرد این ارز را میسر می‌کنند؛ یا حتی می‌توان انگشت اتهام را به سمت بازیگران دولتی از قبیل کره شمالی نشانه گرفت.
راگوف در ادامه افزوده است که بانک‌های مرکزی هم می‌توانند ارزهای دیجیتال خود را ایجاد کنند و از قدرت نظارتی خود برای تغییر قواعد بازی به نفع خودشان بهره ببرند.

وی اضافه کرده است:

تاریخ و پیشینه طولانی ارزها به ما اثبات کرده است که هرچند بخش خصوصی همواره نوآوری‌های شگرفی از آستین خود بیرون آورده، در نهایت این دولت‌ها هستند که با وضع قوانین و اعمال و تنظیم مقررات، ریش و قیچی را در دست دارند.
راگوف در انتهای یادداشت تحلیلی خود گفته است:

در حال حاضر در مورد اینکه بیت‌کوین طی سال‌های آینده به چه سرنوشتی دچار شود و قیمت آن در چه محدوده‌ای باشد، با قطعیت نمی‌توانم اظهار نظر کنم؛ اما در عین حال هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که انتظار داشته باشیم این ارز دیجیتال از دچار شدن به سرنوشت ارزهای دیگر و قرار گرفتن تحت مقررات بانک‌های مرکزی مصون بماند.

 

منبع : زومیت

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *