جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


افتتاح اولین کافه IT

شرکت فناپ همزمان با نهمین سالگرد تاسیس خود، “کافه IT” را برای توسعه فعالیت‌های نوآورانه صنعت فناوری اطلاعات از طریق حمایت از افراد نخبه، افتتاح کرد.

اوایل سال 93 ایده‌ای با عنوان “مرکز نوآوری و فناوری” با هدف توسعه فعالیت‎های نوآورانه از طریق حمایت از افراد نخبه و با استعداد شکل گرفت تا با حمایت این مرکز، افراد بتوانند طرح‎های خود را با تمرکز بر حوزه IT گسترش دهند.

افتتاح اولین کافه IT

در این مرکز مراحلی برای تجاری‎سازی ایده‎ها در نظر گرفته شده که یکی از این مراحل در محلی به نام کافه IT شکل می گیرد که در واقع جایی برای شناسایی ایده‎ها و طرح‎های صنعت فناوری اطلاعات و در نهایت تبدیل شدن آنها به یک کسب و کار است.

تحول در ایده پردازی صنعت فناوری اطلاعات
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ با اشاره به ایجاد این مرکز و نقش آن در حرکت هلدینگ فناپ به جلو بیان کرد: سعی کرده ایم چرخه و زنجیره ارزش نوآوری را در شرکت ترسیم کنیم، که به چهار مرحله رسیدیم و ایده پردازی قسمتی از این چرخه است که در دنیا جایگاهی به آن اختصاص داده نشده است.

مصطفی نقی پور با بیان اینکه هدف از تاسیس کافه IT ایده پردازی بوده است، گفت: برای بسیاری از طرح ها جایی برای نمایش وجود نداشت، بنابراین تصمیم گرفتیم مکانی که منشا تحول باشد را شکل داده و تیم های صاحب ایده و طرح، جایی برای ایده پردازی داشته باشند که در نهایت ایده کافه IT مطرح شد.

به گفته وی این کافه ظرف مدت 23 روز کار فشرده آماده و تاکنون درآن، چند سمینار با حضور اساتید و فعالان عرصه فناوری اطلاعات مقیم خارج کشور از شرکت‌های مطرحی چون گوگل در همین مدت کوتاه برگزار شده است.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ با تاکید بر ویژگی ایده پردازی کافه IT اظهار داشت: احساس ما این است که این مرکز می تواند مرکزی برای ایده پردازی در داخل فناپ و در بیرون مجموعه برای نخبه های صنعت فناوری اطلاعات باشد و امید داریم در صورت موفقیت، آن را در کنار دانشگاه شریف، تهران و … برپا کنیم.

وی ایده کافه IT را «پیش شتابدهنده ای» دانست که با دادن فرصت زمانی مختصر به افراد، به آنها این شانس داده می شود تا نمایشی از کار خود را داده و با تایید به مرحله دیگر شتابدهنده وارد شوند.

از طرح ایده در کافه تا رسیدن به کسب و کار جدید
در فرهنگ توسعه‌ی کسب و کارهای نو، کافه IT را می‌توان مرحله‌ی پیش از شتابدهنده دانست. حاضران در کافه، افراد با استعداد یا صرفاً صاحب ایده‌ای هستند که برای عملی کردن آنچه در ذهن دارند، به دنبال مکانی متناسب با نیازهای خود می‌گردند. این افراد صورت تکی و یا گروهی با ثبت نام در کافه، به عضویت آن درآمده و علاوه بر استفاده از فضای فیزیکی، می‌توانند از امکاناتی مانند آموزش، اینترنت، هاست و دیتا سنتر، مشاوره‌های فنی و حقوقی و حتی حمایت‌های مالی نیز استفاده کنند. . در حقیقت هدف کافه IT، کمک به بارورسازی ایده ها و آماده سازی آنها جهت ورود به فضای کسب و کار است.

هیه‌ی نسخه‌ی اولیه‌ی طرح کسب و کار و یا اجرای یک محصول اولیه، عملاً پایان حضور طرح‌ها و ایده‌ها در کافه IT است. در چنین شرایطی، تیم‌های کاری نیازهای دیگری دارند که لازم است در مکان دیگری برآورده شوند. با ارزیابی محصولات اولیه، فرصت انجام کار جدی‌تر بر روی آنها فراهم شده و فرآیند تجاری سازی طرح‌ها آغاز می‌شود.

کافه IT مسئولیتی اجتماعی برای تحقق اهداف متعالی کسب و کار
مدیرعامل فناپ با طرح این سوال که چرا به سمت کافه IT حرکت کردیم گفت: هر چند در دنیای کنونی نوآوری بحثی مهم است، اما بایستی برای مسائل و نیازهای جدیدی که رخ می دهد، راه حل های مختلف جهت پاسخگویی به نیازها ارائه دهیم.
شهاب جوانمردی با تاکید بر لزوم فراهم کردن تجربه کاربری مناسب برای مشتری بیان کرد: ما به عنوان صاحبان کسب و کار، بایستی خود را به مواردی که در دیدگاه مشتری این تصور را ایجاد می کند که تجربه کاربری بهتری دارد و پاسخگوی نیازهایش است، تجهیز کنیم.

وی دنیای امروز را دنیای رقابت در پاسخگویی به نیازهای مشتری دانست و افزود: این مسئله که چه کسی می تواند تجربه بهتری برای مشتری ایجاد کند، حائز اهمیت است. اصولا تولد مجموعه فناپ هم از یک خواست و تصور برای یک نیاز شکل گرفت اما امروز می دانیم که اگر به موضوع نوآوری توجه ای نظام مند نداشته باشیم ممکن است حیات، دوام، حفظ و توسعه سهم بازار مجموعه با خطری جدی روبرو شود.

مدیرعامل فناپ مسئولیت اجتماعی را از ویژگی های شرکت های بزرگ خواند و بیان کرد: فناپ به واسطه قرارگیری در بین شرکت های بزرگ IT کشور همیشه این مسئله را مطرح کرده است که شرکت های بزرگ مسئولیت اجتماعی دارند و باور داشتیم که با همگام ساختن کسب و کار خود با رسالت اجتماعی، حداکثر دستیابی و تحقق به اهداف متعالی کسب و کار توسعه یافته را خواهیم داشت.

شهاب جوانمردی دو شان در نظر گرفته شده برای تاسیس این کافه را توسعه نوآوری سازمانی و ایجاد فضایی مناسب برای تعامل دانست و تصریح کرد: توسعه نوآوری سازمانی عاملی محرک برای ایجاد انگیزه در همکاران و همچنین مزیت های رقابتی متداوم و آینده نگر کسب و کار فناپ بوده و از سویی دیگر این کافه فراهم کننده فضای مناسب تضارب آرا، تعامل نوآفرینان و فناوران برای کمک به فضای کسب و کار IT کشور در جهت تولید ثروت، کارآفرینی و توسعه پایدار ملی از منظر این صنعت است.

به گفته وی فناپ با استفاده از کافه IT فضایی را از جنس اتصال افراد به یکدیگر و کسب و کار از طریق مشاوره و مراقبت ایجاد کرده است تا با پیمودن سریعتر چرخ نوآوری بر مسیر درست تر در کشور، بتوانیم در حوزه فناوری فرصتی را برای جایگزینی اقتصاد بدون نفت با استفاده از فناوری اطلاعات داشته باشیم.

برگزاری نشست های تخصصی در کافه IT
پیش‌بینی برگزاری رویدادهای آموزشی و نشست‌های تخصصی در کافه IT صورت گرفته است. تقریبا هر روز در کافه یک نشست آموزشی برگزار می‌شود که از جمله‌ی آنها می‌توان به «شنبه‌ها با غیر متمرکزها» با محوریت فناوری‌های مبتنی بر توافق جمعی و ارزهای نوپدید اشاره کرد. اعضای کافه نیز می‌توانند از کافه برای برگزاری جلسات فردی یا گروهی خود استفاده کنند.

نحوه عضویت در کافه IT
به دلیل فعالیت ویژه‌ی کافه IT، ورود به آن تنها با عضویت امکان‌پذیر است. این کار با مراجعه به سایت www.it-cafe.ir و پر کردن فرم عضویت اینترنتی انجام می‌گیرد. افراد پس از عضویت در کافه و بسته به بلوغ طرح یا ایده‌ای که در حال کار کردن بر روی آن هستند، در یکی از سطوح پنج‌گانه‌ی موجود (که با رنگ‌های مختلف مشخص می‌گردد) قرار می‌گیرند. هر سطح از عضویت، می‌تواند از امکانات کافه با شرایط متفاوتی استفاده کند.

همچنین اپلیکیشن انتشار اخبار و رویدادهای کافه IT (که علاوه بر اخبار، گزیده‌ی بهترین مقالات حوزه‌ی توسعه‌ی کسب و کار و کارآفرینی را نیز منتشر می‌کند) و کارت های عضویت کافه با شارژ اولیه نمونه هایی از خدمات ارائه شده برای این کافه است.

عضویت‌های رنگی
چهار رنگ سفید، زرد، سبز و طلایی از رنگ هایی است که برای کارت های عضویت در نظر گرفته شده، به طور مثال کارت سفید برای افراد مستعدی است که با در نظر گرفتن درصدی از تخفیف، می خواهند از خدمات کافه استفاده کنند، به ایده ای برسند و یا در ایده ای مشارکت کنند.

کارت زرد به افرادی داده می شود که پس از مطرح کردن ایده خود، در معرض خطر تایید نشدن آن هستند و باید با پیدا کردن تیم مورد نظر و افراد صاحب کارت سفید به مرحله بعد بروند و به کارت‌های دیگری چون بنفش، آبی و … رسیده و خدمات دریافتی و تخفیفات بیشتری را کسب کنند.

علاوه بر این افراد، مراقبت کنندگان (منتورها) کارت سبز و نخبگان صنعت IT کشور کارت طلایی دریافت می‌کنند.
سبحانی؛ مشاور عالی پارک پردیس نیز در پایان ضمن تشکر و استقبال از تاسیس چنین فضایی، آرزوی تداوم این فعالیت در کشور را داشت.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *