جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


رتبه ۸۶ ایران در آمادگی شبکه‌ای

جدیدترین آمار از شاخص های بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات، از رتبه ۸۶ ایران در میان کشورهای جهان از نظر آمادگی شبکه ای حکایت دارد.
جدیدترین آمارها که از سوی درگاه پایش جامعه اطلاعاتی ایران منتشر شده است، وضعیت کشورهای جهان را از حیث شاخص آمادگی شبکه‌ای (NRI) در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد.

رتبه ۸۶ ایران در آمادگی شبکه‌ای

شاخص آمادگی شبکه ای نشان دهنده ظرفیت کشورها در میزان منتفع شدن کامل آنها از فناوری اطلاعات و میزان منتفع شدن کامل شهروندان این کشورها از فناوری اطلاعات در زندگی روزمره‌ است.
براساس آخرین برآوردها که مربوط به سال ۲۰۱۵ است، ایران در ۴ محور محیط، آمادگی، استفاده و تاثیر از حیث شاخص آمادگی شبکه ای مورد ارزیابی قرار گرفته است.
طبق این بررسی ها، در زیرشاخص آمادگی محیطی فناوری اطلاعات، کشورمان رتبه ۹۳ را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است؛ در این زیرشاخص، در بخش محیط سیاسی و رگولاتوری رتبه ایران ۱۰۰ و در بخش محیط کسب و کار و نوآوری رتبه ایران ۸۶ است؛ شواهد نشان می دهد که در این زمینه رتبه ایران نسبت به سال ۲۰۱۴ تغییری نداشته است.
در زیرشاخص آمادگی الکترونیکی، ایران رتبه ۸۶ را در میان سایر کشورها در اختیار دارد و در این بخش رتبه کشورمان در حوزه آمادگی زیرساخت و محتوای دیجیتالی ۹۷ است و در بخش مقرون به صرفه بودن فناوری رتبه ۴۶ و در بخش مهارتهای فناوری رتبه ۸۵ را به خود اختصاص داده است. در این بخش رتبه ایران نسبت به سال ۲۰۱۴ در تمامی پارامترها صعود قابل توجهی را نشان می دهد.
همچنین در زیرشاخص استفاده از فناوری های اطلاعات و ارتباطات، رتبه ۱۰۸ متعلق به ایران است که در این زیرشاخص، رتبه کشورمان در پارامتر استفاده افراد از فناوری اطلاعات ۱۰۰، استفاده از کسب و کارها ۱۲۹ و استفاده دولت از فناوری اطلاعات رتبه ۱۰۹ است. در این بخش رتبه ایران در استفاده افراد با صعود و در استفاده دولت از فناوری اطلاعات نسبت به سال ۲۰۱۴ با نزول همراه است.
در این رده بندی رتبه ایران در زیرشاخص تاثیر فناوری اطلاعات ۱۱۶ است که این بخش در دو پارامتر تاثیر اقتصادی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته که به ترتیب ایران رتبه ۱۱۰ و ۱۱۵ را درمیان کشورهای جهان از آن خود کرده است. در این شاخص نیز در بخش تاثیر اجتماعی فناوری اطلاعات، ایران نسبت به سال گذشته ۱۰ رتبه نزول داشته است.
به گزارش مهر، بررسی آمادگی شبکه ای در منطقه نشان می دهد که در ۳ سال گذشته کشورهای امارات، قطر، بحرین، عربستان، عمان، قزاقستان، ترکیه، آذربایجان، اردن، ارمنستان و گرجستان روند رو به رشدی داشته و در این جدول بالاتر از کشورمان قرار دارند.
ارزیابی صورت گرفته از شاخص آمادگی شبکه ای در میان کشورهای آسیا نشان می دهد که سنگاپور، ژاپن، هنگ کنگ، کره جنوبی، تایوان،امارات،قطر، بحرین، مالزی و عربستان سعودی ۱۰ کشور برتر آسیا در این رده بندی هستند.
در این رده بندی، ۱۰ کشور اول دنیا نیز شامل سنگاپور، فنلاند، سوئد، هلند، نروژ، سوئیس، امریکا، بریتانیا، لوکزامبورگ و ژاپن هستند.

منبع:آی تی آنالیز

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *