جهت ورود به تالار گفتمان سایت کلیک کنید


انتخابات 7 اسفند

انتخابات مجلسین شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزار خواهد شد. مردم در این انتخابات نمایندگان خود در “دهمین” دوره مجلس شورای اسلامی و “پنجمین” دوره مجلس خبرگان رهبری را انتخاب خواهند کرد.

انتخابات 7 اسفند
فردا (جمعه 7 اسفند) انتخابات مجلسین شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزار خواهد شد. مردم در این انتخابات، نمایندگان خود در “دهمین” دوره مجلس شورای اسلامی و”پنجمین” دوره مجلس خبرگان رهبری را انتخاب خواهند کرد.

* انتخابات مجلس شورای اسلامی در کشورمان هر 4 سال یک بار و انتخابات مجلس خبرگان رهبری هر 8 سال یک بار برگزار می‌شود.

* در این دور از انتخابات، مجموعاً 12 هزار و 67 نفر برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام‌کردند. ثبت‌نام در دوره فعلی نسبت به انتخابات‌های پیشین افزایش چشم‌گیری داشت. پس از بررسی هیئت‌های اجرایی و نظارت و رسیدگی به شکایات، و همچنین پس از آنکه یک‌هزار و 480 نفر از تأییدصلاحیت‌شدگان انصراف دادند، در نهایت 4 هزار و 844 نفر در سراسر کشور برای انتخابات مجلس رقابت خواهند کرد.

* در انتخابات مجلس خبرگان نیز، از تعداد 795 داوطلب انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، صلاحیت161 نفر از داوطلبان توسط شورای نگهبان تأیید شده است. مجلس خبرگان رهبری 88 نماینده دارد.

* آغاز رأی‌گیری، 8 صبح جمعه خواهد بود. هر شعبه‌ای که کار رأی‌گیری‌اش به اتمام برسد با حضور هیئت نظارت شمارش آراء آغاز و صورت‌جلسه خواهد شد و پس از تجمیع آرا، نتیجه انتخابات آن حوزه اعلام خواهد شد. در برخی حوزه‌ها همان روز نتیجه آراء اعلام می‌شود. اعلام نتیجه نهایی در حوزه‌هایی مانند کلان‌شهر تهران ممکن است تا 3 روز نیز به طول بینجامد.

* آن‌طور که ستاد انتخابات کشور اطلاع داده، 130 میلیون تعرفه در اختیار استان‌ها قرار گرفته و اگر تعرفه‌ای اضافه بیاید عودت داده خواهد شد و هرگز قابل استفاده نخواهد بود و به‌عنوان اوقاف دولتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

* 52 هزار شعبه اخذ رأی در سراسر کشور و 120 هزار صندوق رأی برای انتخابات فردا از سوی وزارت کشور پیش‌بینی و در نظر گرفته شده است.

*‌ وزیر کشور گفته است که در این انتخابات در تمام شعب اخذ رأی بازرس حضور دارد.  در انتخابات پیشین به‌ازای 5 یا 10 شعبه، یک بازرس حضور داشت که به‌صورت مداوم به شعبات سرکشی می‌کرد.

*‌همه نامزدهای انتخاباتی می‌توانند سر صندوق‌ها نماینده داشته باشند، البته در حوزه‌هایی مثل تهران که نامزدها زیاد است فهرست‌ها می‌توانند نماینده داشته باشند.

* مدرکی غیر از شناسنامه برای رأی‌دادن مورد پذیرش نخواهد بود. همه رأی‌دهندگان در هنگام اخذ رأی شناسنامه و شماره ملی داشته باشند.

* شمارش آرا به‌صورت دستی انجام خواهد گرفت. نرم افزار برگزاری انتخابات الکترونیک به‌دلیل برخی نواقص، به تأیید شورای نگهبان نرسید.

* هر نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی برای راهیابی به ساختمان بهارستان، در مرحله اول باید حداقل یک‌چهارم کل آرای مأخوذه را از آن خود کند، به‌عنوان مثال اگر در تهران که 30 نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد، فقط 5 نماینده در دور اول بیش از یک‌چهارم کل آرا را به خود اختصاص دادند، برای 25 صندلی باقی‌مانده، باید 50 نفر بعدی در دور دوم به رقابت بپردازند. در دور دوم، 25 کاندیدایی که حائز اکثریت آرا شدند (با هر تعداد رأی)، به مجلس راه پیدا می‌کنند. رئیس ستاد انتخابات کشور گفته است: اگر انتخابات به دور دوم کشیده شود، حداکثر یک ماه پس از برگزاری دور اول انتخابات و با تأیید شورای نگهبان دور دوم انتخابات نیز برگزار خواهد شد.

* این مسئله درباره انتخابات خبرگان متفاوت است، برابر با ماده 8 از فصل پنجم قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، (اصلاحی 24 و 25/ 4/ 1369)، خبرگان با اکثریت نسبی آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شوند و با این تصریح، انتخابات خبرگان رهبری یک‌مرحله‌ای است و منتخبان حتی با فاصله 1 رأی از رقیب خود برگزیده خواهند شد.

* در این انتخابات، تعداد 54 میلیون و 915 هزار و 24 نفر در کل کشور واجدین شرایط برای رأی دادن هستند.

* در این دوره از انتخابات 3 میلیون و 88 هزار و 300 نفر «رأی اولی» هستند.

منبع تسنیم

جهت تبادل گفتگو و حل مشکلات در باره این موضوع , کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *